Leren met Loes

Diagnostiek & Advies

Over Loes

 

Welkom op de website van Leren met Loes. 

Ik ben Loes Swinkels, een enthousiaste en bevlogen orthopedagoog, en woonachtig in Deurne. Ik ben in het bezit van mijn diagnostiekaantekening en ben geregistreerd orthopedagoog bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen). 

Na mijn opleiding Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde in Nijmegen heb ik acht jaar bij een onderwijsadviesbureau gewerkt. Sinds augustus 2017 werk ik als Orthopedagoog op SBO de Zonnewijzer in Valkenswaard. Daarnaast werk ik binnen het Team Passend Onderwijs voor Stichting SKOzoK in de Kempen. 

Met Leren met Loes help ik ouders en scholen in de zoektocht naar verklaringen voor stagnerende of tegenvallende schoolresultaten van hun kind en leerling. In de diagnostiek kijk ik altijd handelingsgericht; wat heeft de leerling nodig van zijn of haar omgeving, om verder te komen in de ontwikkeling. Daarbij kijk ik niet alleen naar de leerling zelf, maar ook naar het systeem om de leerling heen; wat hebben de ouders nodig en wat heeft de leerkracht nodig om het kind optimaal te laten groeien in zijn of haar ontwikkeling.

Diagnostiek is voor mij het puzzelen met onderzoeksuitkomsten, observaties en informatie van ouders en leerkrachten. Samen met het kind en het systeem, schuif ik graag de puzzelstukjes ineen, om samen na te gaan wat jullie kind, of jullie leerling nodig heeft.